«

»

apr 06

Print denne Indlæg

Rimmet og brændt laks med glaskål, kørvel mayo, fennikel og sprøde rugbrødsbrødchips Pyntet med karse, blomster og dild

2 kuverter
Forret
1 stk. Fersk laks
1⁄4 stk. Fennikel
1⁄4 stk. Glaskål
1⁄4 Daggammelt rugbrød
Karse
Dild
Spiselig blomster
Urtemayonaise (se opskrift)
Salt fint
Sukker
Citron
Fremgangsmetode:
Skær laksen fri for skind og ben. Saltes let med et lille drys fint salt og sukker og derefter
fryses i min 24 timer.
Laksen tøs op og skæres i 1-2 cm. brede skriver på tværs at fileten. Laksen ligger på køl til
serverring.
Glaskålen skrælles og skæres papirstynd ud på evt. et mandolinjern. Kan så stikkes ud eller
skæres yderligere ud i forme.
Fennikel vaskes og skæres papirtynd ud på mandolinjern og lægges i iskoldt vand indtil
anretning
Rugbrødchips skæres 1 millimeter tynd ud (gerne på en pålægsmaskine) og ligges på
bagepapir. Dryppes med lidt olie og havsalt. Bages ved 160 grader til de er gyldne og sprøde.
Pas på de ikke bliver brændt.
Urterne ordnes.

Urtemayonnaise
Ingredienser:
Æggeblommer 1. dl.
Æbleeddike 0,01 dl.
Dijon sennep 2 spsk.
Rapsolie 1,1 l.
Dild, kørvel eller andre urter
Salt, peber
Citronsaft 0,2 tsk.
Urter blendes med lidt olie i blenderen og sigtes.
Æggeblomme, æbleeddike, dijonsennep piskes sammen i ca. 2 min. og tilsættes olie – lidt af
gangen under piskningen.
Mayoen mikses sammen med urteolien.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2852