«

»

apr 06

Print denne Indlæg

Spinatfarseret kylling, brændt løg, tærte med fyld og spidskål og svampe, braiseret endivie i æblemost og kyllingesauce med smør og citron

Det skal du bruge:

2 stk. kylling (se opskrift og ingredienser længer nede)
2 små løg
Tærte (se opskrift og ingredienser længer nede)
2 Gulerødder
1 Endivie
2 dl. Kylling fond
50 gr smør
Urter
Sukker
Eddike
Soufle af kylling ( start med dette )
Ingredienser:
2 kyllingefileter
3 æggeblommer
2 dl. fløde
150 g. frisk spinat
Salt og peber

Skær grove senere og hinder af kyllingefileterne og skær det i mindre stykker og kom dem i
en foodprocessor sammen med salt. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt
æggeblommer, fløde og spinat og hak det yderligere i ca. 1 min.
Rulles op i film som flotte balotiner. Bages i ovn i vandbad i ca. 130 grader i ca. 20 – 30 min.
Tjekkes op inden de tages ud.
Tærte med spidskål og svampe
2 kuverter
Det skal du bruge:
ca. 1/5 hoved spidskål
ca. 100 gr. svampe
1 stk. fint hakket skalotteløg
0,5 fed fint hakket hvidløg
ca. 15 gr. smør
ca. 20 gr. Hvedemel
2,5 dl. mælk
Salt og peber
Citronsaft
Tærteskaller (vi har færdige skaller med)

Sådan gør du:
Rens spidskål og snit spidskål. og skær svampene ud i passende stykker. Rist svampene,
sammen med finthakket hvidløg og skalotteløg i lidt olie og smør og gemmes til
bechamelsaucen.
Nu til den opbagte sovs. Smelt smørret i en gryde ved middelvarme. Rør melet i, til alt
smørret er suget op. Pisk mælken i lidt af gangen imens det koge til blandingen er jævn.
Tilsæt de ristede svampe og koges igennem ved svag varme i 5-6 min.
Smag til med salt og peber og evt. citronsaft. Juster evt. konsistens undervejs.
Tag tyttebær og drys med sukker efter smag. Lad det trække gerne natten over på køl.
(Hvis ikke man har tid til dette, kan i fremskønne det lidt ved at lune bærrene forsigtigt med
sukkeret i en gryde og lad det trække deri efter et par minutter på varmen)
Pil løgene, skær top og bund af. Skær så lige igennem i midten af løgets top og bund, så man
kan se ringene inden i. Lægges på en TØR pande med den store skære side ned af, og
brændes til løget er flot karamelliseret. Tilsæt en lille smule eddike, sukker samt salt og
peber og sluk panden.
Reducer lages og lad løgene suge karamellen til sig.
Kan laves i god tid og varmes i ovn lige inden servering.
Halver endivie, kom i bradepande med æblemost, bouillon, citron, smør og krydderrier.
Luk med folie og bag i ovn ved 150 gr. i ca. 30 min.
Skære ridser i gulerødderne og bag i ovn ved 180 gr. i 10 min.
Pil kødet af, så du kun har margen tilbage.
Fonden reduceres til det halve. Tærteskallerne bages op i ovn ved 180 grader i 2 min. fyldes
og anrettes på fad med et drys tyttebær på toppen.
Saucen koges op, monteres med smør, citron og syltede bøgehatte

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2850