«

»

apr 06

Print denne Indlæg

Tarte tatin af danske æbler, karamel, vanilje og sprød butterdej

Serveres med letpisket fløde.
2 kuverter

Du skal bruge:
25-45 gram sukker (afhængig af smag og sukkerindhold på æbler)
25-35 gram smør (afhængig af smag og sukkerindhold på æbler)
1⁄4 stang vanilje eller vanilje sukker
2 æbler (gerne Belle Boskop)
1 plade butterdej

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl æblerne og skær dem i både. Smelt langsom alt sukkeret. Pas på det ikke brænder på.
Rør rundt hvis det begynder at ryge inden det hele er smeltet. Rør herefter smørret ud i
sukkeret.
Tilsæt æblerne. Brun dem indtil de er gyldne over det hele. Ca. som brune kartofler
juleaften. Stykkerne skal være hele, så de må ikke blive alt for bløde.
Når æblerne bliver varmet op begynder der at trænge saft ud af dem. Det danner en tynd
sirup i bunden af panden. Den skal koges ind til en tykkere sirup. Ellers bliver
butterdejsbunden blød og klæbrig når kagen er færdig.
Tag butterdejen ud af fryseren og lad den få lidt temperatur så den er til at arbejde med.
Stik butterdejen ud så den lige kan dække panden eller formen. Pensl evt. flere stykker
sammen med et pisket æg.
Dæk panden eller formen med butterdejen
Prik evt. et par huller i butterdejen så dampen fra æblerne kan trænge ud. Men ikke for
mange så denne ikke kan puffe op.
Sæt panden i en varm ovn på 200 grader i 20-25 minutter. Bag indtil butterdejen er jævnt
gylden.
Vend kagen over på et fad så butterdejen ender nederst lige inden servering.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2848