Peynirli pide
4 stk.
25 g gær
3 dl lunken vand
½ dl. olivenolie eller solsikkeolie
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
400-500 g mel
500-600 g Tyrkisk fetaost, fået i sådan nogle store dåser og skal skæres ud i små tern
1 håndfuld persille 200 gr revet ost.
Olie til pensling (En hvidløgsolie er rigtig god, hvor du presser lidt hvidløg i olien og lader den trække lidt)
- Opløs gæret i lunken vand
- tilsæt sukker, salt og olie og rør det ud til sukker og salt bliver opløst
- Rør lidt mel i af gangen til du får en fin og glat dej der ikke klistre alt for meget, den skal være så du lige kan ælte den uden at den sidder fast i bordet.
- Sæt dejen til hævning 1 time
- Del dejen i 4 portioner og rul dem ud til en størrelse på ca. 38 cm lang og 14 cm bred
- Bland hakket feta i små tern og persille og kom på som vist på billedet og fold så enderne sammen og vip siderne lidt ind på midten uden at lukke den helt sammen.
- Bag dem midt i ovnen på 2oo grader i ca. 20-25 minutter
- Når de kommer ud af ovnen pensler du dem med solsikkeolie eller en olie med presset hvidløg i, hvis man kan lide det.