«

»

feb 09

Print denne Indlæg

Røget laks med pocheret æg, rygeostecreme, dildmayonnaise, frisée-salat, agurk og havreflager

 

Laks:

Skindet tages af og laksen skæres i strimler på den vandrette side. Der skal være en strimmel til hver.

Pocherede Æg:

Der skal være et flot pocheret æg pr. Snude

En gryde med vand og en smule eddike bringes i kog. Æggene slås ud i en sigte, så vandet i hviden render fra, et æg laves ad gangen.

Når vandet spil koger, laver man en cirkulation i vandet med en spiseske, derefter dumpes ægget ned i vandet. Det må aldrig buldre koge. Her skal man forsøge at få hviden til at lægge sig i en pæn hinde rundt og blommen, som et blødkogt æg, dog uden skal. Ægget skal have omkring 2 – 3 min, og skal derefter ligges over i koldt vand indtil servering.

Rygeostecreme:

Lige dele rygeost og creme fraiche 38% blandes sammen og smages til med salt, peber og citronsaft.

Dildmayonaise:

Et bundt dild hakkes fint (gem lige lidt til pynt inden det hakkes) Lav en mayonaise ved at blende 2 æggeblommer, lidt eddike og salt og peber ca. 1 min. Tilsæt derefter smagsneutral olie mens der piskes/blendes i en tynd stråle indtil mayonaisen har den rette konsistens ( Tyk, så den kan stå selv 😉 og vend så den finthakkede dild i mayonaisen.

Agurk og Frisee:

Agurken skrælles på langs, gem gerne skrællen til pynt. Flæk agurken og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken så det ligesom bliver til buer, gerne 2-3 stykker pr. mand.

Frisee salaten skylles, her bruger man kun det inderste gul/grønne af salaten.

Havreflager

Kog en meget tyk havregrød af ca. 5 dl. Havregryn, vand og dobbelt så meget salt som hvis den skulle serveres som grød. Rul den tykke grød tyndt ud mellem to stykker bagepapir og bag dem til de er helt sprøde v. 160 grader.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2664