16pers
2kg tomater
0,5kg løg
4 solo hvidløg
vand
olivenolie
oregano
ansjoser
butterdej
æggeblomme
1 glas oliven uden sten
Tørret oliven:
vandet hældes og det stenfri oliven tørres på en bageplade i ovn ved 100ºC 1 – 1½ time.
Hakkes eller køres på et kaffekværn.
Tomatsuppe:
Tomater, løg og hvidløg klargøres og skæres i 4 og lægges op i en bradepande.
Ovnen varmes op til 220ºC og grøntsagerne brunes godt af i ovn.
Når grønsagerne har den farve i synes, skal de hældes i en gryde og tilsættes lidt vand.
Når det har kogt godt igennem skal det blendes og smages til med oregano, ansjoser(ikke nødvendigt men smager godt heri) og oliven olie samt selvfølgelig salt og peber.
Hældes i skåle når de er smagt til.
Butterdej:
Butterdejen stikkes ud så de er lige lidt større end skålene med tomatsuppe.
Nu placeres butterdejen på toppen af suppeskålen og sættes fast på kanten.
Pensles med æggeblommer.
Suppen med butterdejen bages færdig i ovn ved 200C 10-15min.
Når suppen kommer ud af ovn serveres de tørrede oliven ved siden af.