«

»

apr 19

Print denne Indlæg

Ærtesuppe med ingefær, kokosmælk og chiliolie

Til 4 pers.

175 g løg (renset og hakket)
3 fed hvidløg (renset og hakket)
2 spsk olivenolie el. kokosolie
100 g broccolistok (skrællet og skåret i mindre stykker)
100 g bladselleri (skåret i mindre stykker)
8 dl bouillon
450 g ærter (frosne)
1-2 dl kokosmælk
30 g ingefær skåret i små tern
uraffineret salt og friskkværnet peber

Varm olien i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Svits til løgene er klare. Tilsæt nu bladselleri, broccolistok, bouillon og ingefær. Bring suppen i kog og lad den simre i ca 10 minutter. Nu tilsættes ærterne. Bring suppen til kogepunktet et kort øjeblik. Nu blendes den grundigt, til den er glat og blank. Tilsæt kokosmælk og blend atter. Smag nu suppen til mad salt, peber og ingefær.

Chiliolie:
olivenolie+ Sambal Oelek+ lidt gurkemejepulver+lidt salt
Lav en blanding af olivenolie, Sambal Oelek og gurkemeje. Du kan selv dosere som du ønsker. Smag dig frem.

Topping:
En håndfuld lucernespirer eller andet grønt. Fx finthakket persille eller grønkål
En håndfuld groft hakkede hasselnødder gerne tørristede.

Spis suppen med en form for brød. Ristet rugbrød, glutenfri foccacia eller hvad du kan lide.

Ingefær har en antiinflamatorisk virkning, så det er rigtig godt at indtage for de fleste mennesker. Om ikke andet virker den forebyggende mod forskellige inflammatoriske tilstande i kroppen. Brug den dagligt i madlavningen, som te, i blandede grønsagssafter eller lav shots med det.

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2557