«

»

mar 01

Print denne Indlæg

Ostekage

Ingredienser til 8 personer
125 g sukker
1 tsk bagepulver
125 g koldt smør
1 æg
salt
reven skal af ½ usprøjtet citron
250 g hvedemel

Fyld 150 g revet halvtør gedeost
2 spsk mel
skal og saft af ½ usprøjtet citron + Belmonte citron
3 dl sødmælksyoghurt
2 æg
1 dl. Sukker
1 dl. Pistacie-olie
1 dl. Pistacienødder uden skal

Tilberedning
Begynd med at lave bunden.
Bland sukker og bagepulver og gnid smørret i med fingrene. Bland hurtigt et helt æg i og kom derefter salt og citronskal i. Ælt til sidst forsigtigt melet i, til dejen ikke mere klæber til fingrene. Beklæd en springform med bagepapir og fordel dejen i den.
Forbag bunden i ovnen ved 200 grader i 7-10 min.

Fyldet:
Bland ost og mel sammen i en skål og rør æggeblommerne i. Kom saft og skal af citronen og yoghurt i. Pisk æggehviderne stive med sukkeret og vend det forsigtigt i ostemassen. Hæld fyldet over den forbagte bund og bag kagen i ovnen ved 200 grader i ½ time, eller indtil overfladen er gyldenbrun. Åbn derefter ovnlågen på klem og lad kagen blive der i 15 min. Lad kagen stå køligt et par dag.
Anret den i små stykker og pynt med pistacie-olie.

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2526