«

»

jan 13

Print denne Indlæg

Risotto med tre slags muslinger

IMG_2363

Ingredienser:

½ kg hjertemuslinger
2 dl hvidvin
12 kammuslinger
1 bundt purløg
1 skalotteløg
lidt olivenolie
250 gram risottoris
½ liter hønsebouillon
Revet parmesan efter smag
Ca. 2 dl flødeskum
salt og peber

Fremgangsmåde:

Skyl og snit purløget fint.

Skyl hjertemuslingerne i 4 – 6 hold koldt vand.

Damp dem i hvidvin i ca. 3 min. til de åbner sig. Kasser muslinger der forbliver lukkede. Tag muslingerne op, fjern skallen (gem nogle til anretning) og sigt lagen.

Pil og hak skalotteløget fint og svits det i olie. Tilsæt risottoris og den sigtede lage og lad det koge ind.

Tilsæt herefter hønsebouillonen lidt ad gangen og kog retten ca. 10 min. ved moderat varme.

Tilsæt muslingerne og smag til med salt og peber og varm retten godt igennem. Tilføj revet parmesan og flødeskum.

Rist kammuslingerne hurtigt på en varm pande.

Servér risottoen i gryden, læg de ristede kammuslinger og hjertemuslinger i skal på toppen og drys med masser af fintskåret purløg.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2489