Ingredienser:
1 lille torsk, ca. 300-400 gram filet
Salt og peber
2 dl sauce simple
200 – 300 gram forskellige svampe, f.eks. østershatte, kantareller, champignon osv.
125 gram smør til montering
1 lille bundt kruspersille
Lidt krydderurt til pynt
Fremgangsmåde:
Rens torsken og skær den i fileter med skindet på. Del fileterne i mindre stykker, salt dem let og stil dem i køleskab i ca. 1 time.
Tilbered sauce simple.
Skyl og hak persillen.
Rens svampene og skær dem i tilfældige stykker, små svampe kan forblive hele. Sautér svampene i lidt smør i en kasserolle og tilsæt sauce simple når de er færdige. Kog forsigtigt ind til det halve og montér med koldt smør. Smag til med hakket persille, salt og peber.
Pochér torskestykkerne med skindsiden opad i en fiskekedel i 4 – 5 min. Træk skindet af torsken og anret den i en dyb tallerken med svampefrikasséen.
Pynt med lidt frisk krydderurt.

