«

»

maj 02

Print denne Indlæg

Bagt fisk med rødbede, syrlig kål, gulerodsgelé og dildsmør

image

Bagt rødbede:
Skræl rødbeden og skær den i grove stykker. Vend dem med olie, salt og peber. De skal bages i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min.

Syrlig spidskål:
Skyl spidskålen og skær den i tynde skiver. Kog 1 dl. vand, ½ dl eddike og ½ dl sukker op. Når det koger ligges kålen i, låg på, hvorefter I tager den af varmen, og stiller det til side.

Gulerodsgele:
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Kog dem møre i vand. Lig husblassen i blød. Når gulerødderne er kogt møre, blender I dem til en puré med en smule smør, og smager til med salt, peber og citron skræl. Tryk vandet ud af husblassen, og smelt det i en gryde, rører det sammen med pureen og kom det i en form I synes passer, eller smør det tyndt ud på en plade, hvad I nu lige kan finde på af sjove sager, det må ikke være tykkere en 1 cm, og stil det derefter på køl.

Dildsmør:
Tag en halv pakke smør og smelt den. Hak persillen fint og kom det i, sammen med citronsaft fra en halv citron, og stil det på køl. Når det er stivnet igen, tager i det ud og pisker det blødt med en elpisker.

Skær fisken i passende stykker, ca 7 cm og lig dem i et smurt ovnfast fad. Krydder med salt, peber og skær tynde skiver citron og lig dem oven på. Kom dem i ovne ved 80 grader i ca. 20 min.

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2410