Torsk rørt med cremefraiche, yoghurt, rødløg, estragon, dild, persille, agurk, bacon, kartofler, revet brændt hvidløg.
Hertil ristet brød og æggehvidemayo – plukket dild.
Rørt Torsk:
Kartoflerne skrælles og skæres i passende terninger, vendes med salt og peber og lægges rundt om torsken i mens den bages, hvis kartoflerne ikke er færdige når fisken er, fortsættes bagningen – sættes til afkøling når de er færdige.
Salt torsken godt, der skal skrubbes lidt, læg fisk i et ovnfast fad, tilsæt lidt vand, timian, laurbærblade, dildstilke og persillestilke. Dæk fadet med sølvpapir og stil det i ovnen på 140 grader til fisken er færdig, afhængig af tykkelse, ca. 10-15 minutter – lad fisken trække og køle ned. Rør inden servering fisken op med urter og klargjort garniture.
Urter:
Estragon, dild og persille skylles let, plukkes og hakkes fint, gem lidt estragon og dild til at garnere med. Husk at holde urterne for sig.
Rødløg skæres i fine tern, jo finere jo mere balanceret løgsmag.
Agurken skrælles og halveres på langs, udkernes og skæres i små tern der let saltes på papir – stilles i køleskabet.
Bacon steges sprød, enten på panden eller i ovnen ved 150-160 grader, smuldres, men ikke for småt – stilles til side på køkkenbordet.
Brændt hvidløg, 3-4 fed lægges på en lille pande og smides i ovnen på 250 grader indtil de er forkullede, afkøles på papir og rives udover anretningen.
Æggehvide Mayo:
270 gr. Solsikkeolie
15 gr. Eddike
7,5 gr. Salt
130 gr. Æggehvider
1 tsk. Citronsaft
Bland tingene i et blenderglas, kom en stavblender i og blend for fuld gas – Sættes på køl indtil servering.
Grov Foccacia:
700 gr. Fuldkornshvedemel
120 gr. Hvedemel
30 ml. Olivenolie
2 gr. Tørgær – 10 gr. Frisk.
25 gr. Salt
800 ml. lunkent vand – 37 grader.
Læg alle ingredienserne i skålen og rør den i tusind år indtil den slipper skålen i bunden, regn med 15-20 minutter – sæt dejen på køl i skålen natten over.
Om morgenen lægges dejen i det ildfaste fad den skal bages i og hæver indtil den er dobbelt højde, bages ved 225 grader i 23 minutter, vendes ud af formen og bages 3-4 minutter på hovedet.
Afkøles på rist, eller spises med det samme med skiver af lurpak.