«

»

feb 11

Print denne Indlæg

Krabbekager på julesalat, majspuré og stribede beder m/naanbrød & aioli

image

Opskrift til 15 personer

1 kg krabbekød – 4 chili i tern – frisk koriander – lidt aioli – limesaft af 2 lime -røres sammen og vendes i brødkrummer og dryp dem med chiliolie

Lad trække i 30 min. indtil det steges i rigeligt (500 g) smør

 

4 majs koges og laves til puré – lidt til pynt – 1 dl cremefraiche

Julesalat skylles

Stribede beder – i tynde skiver – rå syltes i eddike og melis

image

Naanbrød – 50 g gær – 2 tsk melis – 1 dl vand – 3 dl mælk – 2 dl yoghurt/kærnemælk – 80  g smeltet smør – ca 900 g mel – 1 tsk bagepulver og 2 tsk salt

Æltes 5-10 min. – stilles lunt en time – del dejen i ca 20 klumper (90 g) – efterhæver ½ time under fugtigt stykke – trykkes ud til ca 15 cm i dia – tykkest ved kanten – drysses med jomfru i det grønne eller fennikelfrø – bages v 250 g i 4 min på varm omvendt plade eller bagesten

 

Aioli – 5 fed hvidløg bendes med lidt urter – 3 dl. Blommer tilsættes – køres sej med salt – syre tilsættes – olie køres langsomt i til rette konsistens

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2369