Opskrift til 15 personer
1 kg krabbekød – 4 chili i tern – frisk koriander – lidt aioli – limesaft af 2 lime -røres sammen og vendes i brødkrummer og dryp dem med chiliolie
Lad trække i 30 min. indtil det steges i rigeligt (500 g) smør
4 majs koges og laves til puré – lidt til pynt – 1 dl cremefraiche
Julesalat skylles
Stribede beder – i tynde skiver – rå syltes i eddike og melis
Naanbrød – 50 g gær – 2 tsk melis – 1 dl vand – 3 dl mælk – 2 dl yoghurt/kærnemælk – 80 g smeltet smør – ca 900 g mel – 1 tsk bagepulver og 2 tsk salt
Æltes 5-10 min. – stilles lunt en time – del dejen i ca 20 klumper (90 g) – efterhæver ½ time under fugtigt stykke – trykkes ud til ca 15 cm i dia – tykkest ved kanten – drysses med jomfru i det grønne eller fennikelfrø – bages v 250 g i 4 min på varm omvendt plade eller bagesten
Aioli – 5 fed hvidløg bendes med lidt urter – 3 dl. Blommer tilsættes – køres sej med salt – syre tilsættes – olie køres langsomt i til rette konsistens