«

»

dec 14

Print denne Indlæg

Muslinger med aioli og pomfritter

image

image

image

 Start med at udvande muslinger, og rens dem for skæg og alger.

Snit løg, gulerødder og fennikel og sautere af i gryde. Smid muslinger i gryden og kom hvidvin på og damp under låg til de er færdige.

Aioli
Ingredienser:

2 æggeblommer
1 knivspids salt
1½ dl vindruekerneolie
1 fed hvidløg

Pisk æggeblommerne hvide og seje med salt
Tilsæt sennep, og pisk igen.
Tilsæt olien lidt ad gangen i en meget tynd stråle, mens du pisker. For meget olie på en gang vil få mayonnaisen til at skille.
Bliv ved med at piske, til du har brugt al olien, og det er blevet til mayonnaise.
Pres hvidløgsfeddet, og pisk det i mayonnaisen.

Pomfritter
Skær kartofler ud , kog dem i let saltet vand til de er møre. Før dem forsigtgt op og over på en plade og stil på køl.

Når de er kolde bages i olie ved ca. 130 C til de lige så stille bliver let gylden brune. Tag dem op og køl af. Bag ved 170-180C sprøde før servering

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2349