4 personer
Kærnemælks-bavarois
1 vaniljestang
2 1/4 dl piskefløde
70 g sukker
1½ blad husblas
2 1/4 dl kærnemælk
1 dl + 2 spsk flødeskum, letpisket
Hvidvin- og vaniljeristede rosenkål
12 rosenkål
75 g sukker
1 vaniljestang
1 skive økologisk citronskal
1 1/4 dl hvidvin
Ca. 150 g flormelis
Sådan gør du
Kærnemælks-bavarois
Kom vaniljestang og –korn i en gryde med piskefløde og sukker. Varm det op under omrøring, til det næsten koger – det må dog ikke komme i kog. Sæt massen til side. Udblød husblassen i koldt vand i 2 min., pres overflødigt vand ud af det, og hæld det i den varme flødemasse. Rør, så det hele blandes godt. Tilsæt kærnemælken, og hæld hele massen gennem en fin sigte.
Dæk massen til, rør i den af og til, mens den køles ned. Vend den letpiskede flødeskum i massen, når den betyder at stivne. Fordel massen i små serveringsforme, og sæt dem på frys i mindst 1 time.
Hvidvin- og vaniljeristede rosenkål
Kom rosenkålene i et fad med sukker, vaniljestang og –korn samt citronskal.
Hæld hvidvinen ved, og bag rosenkålene i ovnen ved 200 grader. Drys rosenkålene med flormelis hvert 3. minut, så den øverste del af rosenkålene karamelliserer. Fortsæt, indtil rosenkålene nederst i fadet føles bløde og bagte. Køl derefter rosenkålene ned til stuetemperatur.
Ved servering: Dyp forsigtigt kanterne og bunden af bavarois-formene i varmt vand, så massen slipper let. Vend den forsigtigt ud på tallerkener. Pynt bavaroisen med de bagte rosenkål og server.