Nougat
300 g hasselnødder
200 g strøsukker
3-4 spsk. vand
madolie (solsikkeolie)
Rist hasselnødder i en pande. Bland sukker og vand i en gryde og varm op.
Når du får en gylden karamel, hældes hasselnødderne i.
Kog videre 1 minut under omrøring.
Hæld blanding på en metalplade eller tallerken som er smurt med olie. Lad den stå i 30 minutter.
Knus blandingen.
Semifreddo
4 æggeblommer
50 g sukker
1 vaniljestang
½ l føde
4 æggehvider
salt
bær
Skær vaniljestangen på langs, skrab frøene ud og pisk sammen med æggeblommer og sukker til det bliver hvidt og man ikke længere kan mærke sukkeret i blandingen.
Tilsæt fløde og pisk videre et par minutter, til massen har en cremet konsistens.
Nougat tilsættes (gem lidt nougat til pynt)
Æggehvider piskes stive med lidt salt og vendes i.
Frys blandingen i ca. 1 time.