opskrift til 20 personer
beregn ca 1 af hver slags pr. person
Tomatsalsa:
1 kg tomater
1 bdt. basilikum
1 fed hvidløg
salt og peber
olivenolie
skær tomaterne over, tøm dem for indhold
skær dem ud i små tern
Striml basilikum fint, og bland det med tomaterne, salt og peber
Gnid hvert stykke brød med hvidløg, dryp med olivenolie og top med tomatblandingen
Artiskokcreme:
2 ds. artiskokhjerter
saften af 1 citron
olie fra dåserne
salt og peber
Dræn artiskokker, gem olien, og kom dem i en blender/foodprocessor
pres citronen ud over dem
blend og afpas med olien, så cremen bliver smørbar – smag den til
Oliventapenade:
1 stort glas sorte oliven
2 ansjoser
1 fed hvidløg
1 spsk kapers
nålene fra 1 stilk rosmarin
olivenolie, 1-2 dl.
Blendes og smages til med evt. salt og peber
Olie og hvidløg:
gnid brødet med overskåret hvidløgsfed og pensl dem med olivenolie