«

»

nov 03

Print denne Indlæg

Risotto med timianstegt græskar

risotto20 personer

1 kg arborioris

3 dl hvidvin

3 løg

3 fed hvidløg

1 gram safrantråde

3,5 l grøntsagsbouillon

2 mellemstørrelse græskar

10 stængler timian

saft fra 1 citron

100 g smør

200 g revet parmesan

 

Som hovedregel skal man bruge 3 gange så meget væske som ris, så mål risene i et litermål, og sæt tre gange så meget grøntsagsbouillon over i en separat gryde.

Opløs safran i hvidvinen.

Hak løg og hvidløg og svits det let i en tykbundet gryde med rigeligt olie. Tilsæt risene og rør til de begynder at sætte sig fast i bunden af gryden. Tilsæt hvidvin og lad det koge væk. Hæld bouillon på ligeså langsomt, en suppeske ad gangen, rør imens. Når risottoen har kogt i ca. 20 minutter, tilsættes en stor klat smør og revet parmesan ost, gryden trækkes af blusset og låget sættes på. Lad den trække i ca. 5 minutter. Risotto skal være meget våd.

Græskarret skrælles og halveres, og kernerne fjernes. Skær kødet i meget små tern. Hak hvidløg og ordn timianen. Varm en pande op med lidt olie, medium varme. Tilsæt græskar, timian og hvidløg og lad det svitse til græskarret er mørt – ca. 10 minutter. Tilsæt saften fra en citron, samt salt og peber.

Server risottoen toppet med græskar.

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2017