1 kg arborioris
3 dl hvidvin
3 løg
3 fed hvidløg
1 gram safrantråde
3,5 l grøntsagsbouillon
2 mellemstørrelse græskar
10 stængler timian
saft fra 1 citron
100 g smør
200 g revet parmesan
Som hovedregel skal man bruge 3 gange så meget væske som ris, så mål risene i et litermål, og sæt tre gange så meget grøntsagsbouillon over i en separat gryde.
Opløs safran i hvidvinen.
Hak løg og hvidløg og svits det let i en tykbundet gryde med rigeligt olie. Tilsæt risene og rør til de begynder at sætte sig fast i bunden af gryden. Tilsæt hvidvin og lad det koge væk. Hæld bouillon på ligeså langsomt, en suppeske ad gangen, rør imens. Når risottoen har kogt i ca. 20 minutter, tilsættes en stor klat smør og revet parmesan ost, gryden trækkes af blusset og låget sættes på. Lad den trække i ca. 5 minutter. Risotto skal være meget våd.
Græskarret skrælles og halveres, og kernerne fjernes. Skær kødet i meget små tern. Hak hvidløg og ordn timianen. Varm en pande op med lidt olie, medium varme. Tilsæt græskar, timian og hvidløg og lad det svitse til græskarret er mørt – ca. 10 minutter. Tilsæt saften fra en citron, samt salt og peber.
Server risottoen toppet med græskar.