800 g sukker
12 æggeblommer
marven fra 2 stænger vanilje
1 kg mascarpone
1 dl marsala
Pisk sukker med æggeblommer og vanilje i 8 minutter. Tilsæt mascarpone, og Marsala og vend massen hurtigt, men forsigtigt sammen. Lad cremen hvile i køleskab, til den skal serveres.
1,5 tsk st. kanel
1,5 tsk st. koriander
1,5 tsk st. ingefær
6 hele nelliker
skal og saft af 3 økologiske appelsiner
1,5 l. vand
300 g sukker
20 figner
Kom kanel, koriander, nelliker, ingefær i en gryde med vand, sukker og skal og saft fra appelsinerne. Bring det i kog og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt figner og lad det simre i yderligere 5 minutter (det må ikke koge!). Tag gryden fra varmen og lad indholdet køle af. Tag fignerne op af siruppen og læg dem på et fad. Kog siruppen ind til det halve og hæld den så over fignerne. Lad desserten køle helt af. Server fignerne med mascarponecremen.