Buffet
Pesto
1 bdt. basilikum
4-5 soltørrede tomater i olie
1 håndfuld pinjekerner
ca. 75 g parmesanost
ca. 2 dl god olivenolie
evt. ½-1-1½ tsk. salt
Basilikum renses for stængler og skylles kort i rindende vand. Parmesanen rives fint, pinjekerner tørristes på en pande for fuld varme, så de tager lidt farve (ikke som de brændte mandler he he). De soltørrede tomater skæres i tern. Det hele kommes i en foodprocessor og blendes med olivenolien, der tilføjes lidt efter lidt. Jeg kom også 1 tsk. salt i – prøv jer frem til egen foretrukne smag.
Kan holde sig i køleskabet ca. 14 dage, såfremt den overdækkes stramt med husholdningsfilm eller i lufttæt beholder.
Alternativ pesto
1 bdt. bredbladet persille
1-2 fed hvidløg
en håndfuld kapers
salt
ca. 2 dl god olivenolie
Fremgangsmåde som ovenfor.
Bruchetta med basilikumpesto og pølse
1 meterlangt tykt flûte
hjemmelavet basilikumpesto (se ovenfor)
2-3 tyrkiske pølser
Flûte skæres i skrå skiver og smøres med pesto i et tyndt lag. De tyrkiske pølser skæres i skiver i aflange skiver, som lægges ovenpå pestoen. Sættes på en bageplade med bagepapir og bages på næstøverste rille i ca. 10 min. i en forvarmet ovn v. 200 grader – jeg brugte varmluft. Skal måske have 225 grader i alm. ovn.
“Pølsebrød”
3 arabiske runde brød
1-2 tyrkiske pølser
Pølserne skæres i runde skiver og tørristes på begge sider ca. 8 min. på en tør pande. De runde brød skæres i trekanter eller rektangler. Pølseskiverne lægges enkeltvis på hvert stykke brød på et fad. Brødet klappes sammen om pølsen og nydes.
Asparges & jordbærsalat
Blancheret asparges ( i 1. min.) – halveres og blandes med jordbær, skåret i kvarte.
Mandler ristes på varm pande og drysses over.
(der kan også bruges grapefrugter blandet med modne pærer)
Dressing
Akaciehonning + estragoneddike ( 2 til 1) blandes & frisk (eller tørret) estragon tilsættes.
Dressing over salaten umiddelbar før servering.
Pasta-salat
Pasta koges al dente
Blandes med artiskokhjerter fra dåse & basilikumpesto + frisk timian og lidt olie i
Forskellige slags oliven over.
Lady’s fingers
Dadler og figner skæres i små stykker – rulles i risdej i små fingerstørrelser.
Dejpladerne kan deles i 2.
Steges i smør og vendes i akaciehonning.