«

»

jun 08

Print denne Indlæg

Buffet

Buffet

Pesto
1 bdt. basilikum
4-5 soltørrede tomater i olie
1 håndfuld pinjekerner
ca. 75 g parmesanost
ca. 2 dl god olivenolie
evt. ½-1-1½ tsk. salt

Basilikum renses for stængler og skylles kort i rindende vand. Parmesanen rives fint, pinjekerner tørristes på en pande for fuld varme, så de tager lidt farve (ikke som de brændte mandler he he). De soltørrede tomater skæres i tern. Det hele kommes i en foodprocessor og blendes med olivenolien, der tilføjes lidt efter lidt. Jeg kom også 1 tsk. salt i – prøv jer frem til egen foretrukne smag.

 

 


Kan holde sig i køleskabet ca. 14 dage, såfremt den overdækkes stramt med husholdningsfilm eller i lufttæt beholder.

 

Alternativ pesto
1 bdt. bredbladet persille
1-2 fed hvidløg
en håndfuld kapers

salt
ca. 2 dl god olivenolie

Fremgangsmåde som ovenfor.


Bruchetta med basilikumpesto og pølse
1 meterlangt tykt flûte
hjemmelavet basilikumpesto (se ovenfor)
2-3 tyrkiske pølser

Flûte skæres i skrå skiver og smøres med pesto i et tyndt lag. De tyrkiske pølser skæres i skiver i aflange skiver, som lægges ovenpå pestoen. Sættes på en bageplade med bagepapir og bages på næstøverste rille i ca. 10 min. i en forvarmet ovn v. 200 grader – jeg brugte varmluft. Skal måske have 225 grader i alm. ovn.

 

 

 

 


“Pølsebrød”
3 arabiske runde brød
1-2 tyrkiske pølser

Pølserne skæres i runde skiver og tørristes på begge sider ca. 8 min. på en tør pande. De runde brød skæres i trekanter eller rektangler. Pølseskiverne lægges enkeltvis på hvert stykke brød på et fad. Brødet klappes sammen om pølsen og nydes.

 

 

 

 

 

Asparges & jordbærsalat
Blancheret asparges ( i 1. min.) – halveres og blandes med jordbær, skåret i kvarte.

Mandler ristes på varm pande og drysses over.

 

(der kan også bruges grapefrugter blandet med modne pærer)

Dressing
Akaciehonning + estragoneddike ( 2  til 1) blandes & frisk (eller tørret) estragon tilsættes.

Dressing over salaten umiddelbar før servering.

 

 

 

Pasta-salat
Pasta koges al dente

 

Blandes med artiskokhjerter fra dåse & basilikumpesto + frisk timian og lidt olie i

Forskellige slags oliven over.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Lady’s fingers
Dadler og figner skæres i små stykker – rulles i risdej i små fingerstørrelser.

Dejpladerne kan deles i 2.

 

Steges i smør og vendes i akaciehonning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=306