En traditionel ret fra Tabriz-området i det nordlige Iran
4-6 personer
En hel Kylling frisk gr.1250
8 æg
3 løg
Zafran 1 tsk
Oliven olie 2 dl
Natron1 tsk
Saft af lime 2 spsk
Salt og peber
Kyllingen renses grundigt, koges med et glas vand og 1 stk løg, salt og peber. Det skal koges således at der kun er to spsk af saften tilbage, ca. 45 min.
Lad kyllingen afkøle.
Kødet piles af og skæres i små stykker.
Zafran blandes med natron, med 2 tsk vand.
Æggene blandes godt således at de skummer, kom lidt salt og peber ved.
Løgene hakkes og steges til de er brune.
Løg, zafran, natron og lime saft kommes i æggemassen samt kyllinge stykkerne kommes i. Kom 1dl olie ved.
Smør en tærte form med rundhåndet olivenolie og kyllinge blandingen hældes i.
Tærteformen sættes i ovnen i ca. 45 min 175 grader.
Shiraz salat 4-6 personer
Agurk 2 stk
Tomat 5 stk
Rød løg 2 stk
Bulgur ca. 50 gram
Et bundt persille
Citroner 2 stk
Oliven olie 2spsk
Agurker vaskes grundigt og skæres i meget små tern. Dito tomaterne og rød løg.
Pres saften af en citron og skær citron nr to i små tern.
Persille finhakket.
Bulgur koges i ca. 10 min med lidt salt.
Alle ingredienser blandes sammen og salt efter behov.