- En vegetarisk ret med linser, diverse grøntsager i kokos/tamarind-sauce
- Malaysisk kyllingeret med kartofler
- Mango-kompot
- Dampet, fyldt tofu med grønt
- Ananas-agurksalat
- Pappadams
- Varm julesalat bagt med honning og nødder
- Ris
Vegetarisk ret med linser, diverse grøntsager i kokkos / tamarindsauce
Linser, Okra, squash, kartoffel, tomater.
Peber, koriander, nellike, kardemomme, kanel, gurkemeje, spidskommen, koriander, muskat, ingefær, salt.
Løg og hvidløg. Tamarind. Dåsetomat. Kokosmælk.
Malaysisk kyllingeret med kartoffel
Kylling, løg, kartoffel, Madras curry powder, curry leaves, bukkehornsfrø, garam masala, tamarind.
2 pk kyllingefileter, skæres i mindre stykker
3 rødløg, hakkes fint
Ca. 1 kg kartofler skåret i 1 cm skiver som evt halveres..
2-3 fed presset hvidløg,
100 g. Tamarind, overvældende med kogende vand og står i ca. 15 min inden det hældes i retten
Krydderi blanding blendes:
1 spsk madras curry powder
1 spsk curry leaves.
1 spsk garam marsala
1 stk bukkehornsfrø
1 kanelstang
20 kardemomme kapsler
1/2 grøn chili
Tilsættes retten
3 kanelstænger
Løg og hvidløg svitses, kylling stykker, blendet krydderi, 3 kanelstænger og kartoflerne tilsættes. Retten simrer ca. 35-45 min.
Mango-kompot
Mangoer, rødløg, chili, hvidvinseddike, sukker.
Dampet, fyldt tofu med grønt
Hakket kyllingekød, løg, forårsløg, gulerod, ingefær, sesamolie, tofu, fiskesauce, soyasauce, korianderkviste/mynte til pynt.
En pk kylling fars
2 forårsløg, hakket fint
1 gulerod, rives
1 lille stk. revet ingefær
Evt. Lidt sesamolie, kan undværes
1. Farsen røres sammen
2. En pakke tofu, skæres i 1 cm skiver, som skæres over til trekanter
3. Tofuen pensles med fiskesauce eller soya, og en spsk fars placeres på tofu-trekanten (ca. 1cm høj fars).
4. Dampes i ca 15-20 min over vandbad med låg på…
Varm julesalat bagt med honning og nødder
Julesalat, honning, mandler/nødder, salt og peber.
Ananas-agurkesalat
Ananas, agurker, peanuts, koriander, rødløg