nov 25

Kammuslingetatar med urter, æbler i vaniljeolie, safranmayo og knækbrød

Først laves knækbrødet: 0,5 dl chiafrø 0,5 dl. Hørfrø 0,5 dl sesamfrø 0,5 dl græskarkerner 0,5 dl solsikkekerner 0,5 tsk fint salt 2 dl koldt vand Bland alle kernerne med salt, bland vandet i kernerne og lad det trække sammen i ca. 20 min. Rulles tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir og bages ovn. Ved …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2964

nov 25

Svampefarseret kyllingelår, urterisotto, syltede græskar, stegt palmekål og vinaigrette

Kog først en syltelage af 5 dl. Lagereddike 5 dl vand 5 dl. Sukker Stilke fra estragon Skær græskar i fine ens tern og kom i en kun lage ( ikke kogende )   Fars til farsering. Rens og skær svampe, steg dem af i olie ved meget høj varme, til de er gyldne og …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2962

nov 25

Crepe suzette med ristede mandler og mascarpone creme

Pandekager Korn af en 2 vaniljestang 360 g sukker 600 g hvedemel 18 æg 360 g smeltet smør 15 dl sødmælk PANDEKAGER: Bland sukker, vaniljekor og mel. Pisk kraftigt med alle æggene, til dejen er helt uden klumper. Smelt smørret på panden (vask ikke panden af bagefter). Pisk det smeltede smør i dejen. Kom til sidst mælken …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2959

nov 21

Sæsonoversigt 2022/2023

26. oktober 2022 Tinne Hviid Kammuslingetatar med urter, æbler i vaniljeolie, safranmayo og knækbrød Svampefarseret Kyllingelår, urterisotto, syltede græskar, stegt palmekål og vinaigrette Crepe suzette med ristede mandler og mascarpone creme 30. november 2022 Marco, Prezzemolo Gnocchi med græskar og grønkål Tortelli med ricotta, citron, blåmuslinger og brocolli  

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2952

mar 23

Vietnamesisk mad

Opskrifter: Sprødstegt wonton Bun thit bo xao

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2940

feb 14

Fermentering

  KOMBUCHA [fermenteret te] JULET KRAUT VANDMELON FERMENTERET MED KORIANDER FERMENTEREDE CITRONER   Opskrifter: 27.11.19 Gourmetpigerne Århus fermentering med Mia-mad.dk_

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2929

nov 25

Plantemadder

  Opskrifter: plantemadder_elmely_301019 (1)

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2920

okt 20

Sæsonoversigt 2019/2020

    25. september 2019 Jon Bliksted Laksetatar på en sprød bund Efterårsret med fisk Panna Cotta med appelsin 30. oktober 2019 Nanna, Café Elmely Plantemadder 27. november 2019 Mia Skøtt Møberg, Mia-mad.dk Fermentering 26. februar 2020 Theresa Nguyen Vietnamesiske fortællinger

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2906

okt 20

Laksetatar på en sprød bund

5 personer 350 g fersk laks fra fiskehandleren, der har været nedfrosset 1½ spsk. hakket dild (gem toppen til pynt) 1½ spsk. finthakket persille, gem persillestilke skal bruges til hovedretten. 2 tsk. finthakket løg 1½ tsk. citronsaft 1½ tsk. revet citronskal 1½ tsk. finthakket kapers Salt og peber 10 skiver agurk (2 til hver) Dild …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2903

okt 20

Efterårsret med fisk

  5 personer 20 små kartofler med skræl 5 tomater 25 sorte oliven med sten 2½ skalotteløg (banan) En lille håndfuld løvstikke Salt og peber 500 g torskelignende fisk (kuller, torsk, sej mv.) En lille skål durummel 50 muslinger 2 dl hvidvin + 2 dl vand Smør og olivenolie Fremgangsmåde: Kartoflerne koges uden salt med …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2901

Flere indlæg «