maj 29

Linsefrikadeller med vilde planter

Ingredienser: ( ca. 12 stk ) 245 g kogte grønne linser ( fra dåse) 1 løg (ca 80 g) 2 fed hvidløg 175 g kogte kartofler 1/2 dl linsemel 1/2 dl fine havregryn 2 håndfulde blandede vilde spiselige planter 1/2 -1 tsk uraffineret salt friskkværnet sort peber Fremgangsmåde: Kog kartoflerne møre og pil dem. Lad …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2891

maj 26

Små nye kartofler med vild pesto

Ingredienser 600 g nye små kartofler 1 lille stilk løvstikke til at koge kartoflerne med 1 dl. olivenolie 1 stor håndfuld blandede vilde planter (skvalderkål, ramsløg, sødskærm, vejbred) 50 g hasselnødder el. andre nødder og kerner 2 spsk gærflager (el fintrevet parmesan el. anden hård ost) 1 fed hvidløg citronsaft uraffineret salt friskkværnet peber nogle …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2888

maj 26

Forårssalat med vilde planter og mormordressing

Ingredienser ½ spidskål 75 g vårsalat 75 g frisk spinat en håndfuld sødskærm blade en håndvuld skvalderkål spiselige blomster (sødskærm, ramsløg, purløg) 3 spsk. syltede sødskærmstængler Fremgangsmåde Rens og snit spidskålet helt fint. Brug gerne et mandolinjern. Skyl vårsalat og spinat og tør i en salatslynge. Skyl de vilde planter og pluk de grove stængler …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2886

maj 25

Bagte gulerødder med hyldeblomst

serveres fx. sammen med helbagt blomkål som ses på billedet Ingredienser 500 g gulerødder 2 spsk olivenolie 2 spsk hyldeblomstsaft 1 spsk æbleeddike uraffineret salt el. urtesalt friskkværnet peber friske hyldeblomster til at pynte af med Fremgangsmåde Skrub gulerødderne. Hvis de er små skæres de blot over på langs. Behold gerne et lille stykke af …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2883

maj 25

Tarteletter med asparges og vilde planter

Til 4 personer (12 tarteletter) 12 tarteletter (Kan fås Økologisk fra Humlum ) 500 g friske grønne asparges 1 håndfuld ramsløg (brug evt. forårsløg el. purløg i stedet) 1 håndfuld løgkarse Et par blade sødskærm (her blot brugt som pynt ovenpå) 30 g. Smørbar ( eller andet alternativ) 55 g. speltmel 5 dl. af kogevandet …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2879

maj 25

Helbagt blomkål med ramsløgcreme

Ingredienser: 1 blomkålshoved 60 g cashewnødder (iblødsættes natten over) 1 stor håndfuld ramsløg 2 spsk gærflager  1 dl olivenolie 1/2 dl kogt vand 1 tsk citronsaft 1/3 tsk salt Friskkværnet peber Fremgangsmåde: Sæt cashewnødderne i blød natten over. Hæld derefter vandet fra og kom de iblødsatte cashewnødder i en blender, sammen med en stor håndfuld …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2877

maj 23

Chokoladeganache med rabarber, vanilleskum og mandelknas

4-5 personer Chokoladeganache 200 g. mørk chokolade 70 % 2 dl. kokosmælk Hak chokoladen fint. Varm kokosmælken op til kogepunktet. Sluk for varmen og tilsæt nu den hakkede chokolade. Lad det stå et par minutter. Rør/pisk nu chokoladeganachen sammen, til den er blank og sammenhængende. Nu er den klar til at komme i bunden af …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2874

apr 06

Chololadeis med salt, olie og myrer

En god chokoladeis, olivenolie og salt + myrer hvis du kan fange dem 🙂

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2860

apr 06

Belgiske moules frites med power

4 personer 1½ kg blåmuslinger 500 g kejserhatte 1 bundt bredbladet persille 2 skalotteløg 50 g smør 75 g panchetta i tern (eller bacon) 1 dl gin salt og peber Rens muslingerne. Skær kejserhattene i skiver, eller hak dem groft. Skyl og hak persillen. Pil og hak løgene.Smelt smørret i en stor gryde, og steg …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2858

apr 06

Blæksprutte med fyld

4 personer 2 store blæksprutter, timarmede 250 g cherry- eller dadeltomater 1 bundt basilikum Salt og peber 1-2 spsk. olivenolie 1 skalotteløg 2 fed hvidløg 1 nip sukker Evt. 1 tsk. balsamico Rens blæksprutterne og flå dem. Du skal stå med 2 store tragte til sidst. Skyl og hak tomaterne groft, og bland med groft …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2856

Flere indlæg «